Een goede schoorsteenkap kan u veel kopzorgen besparen.

Wat is een regenkap voor de schoorsteen?

Zoals de naam al doet vermoeden is de regenkap er tegen de regeninval. Het Nederlandse klimaat zorgt voor veel afwisseling en regen. En dit kan veel problemen veroor-zaken aan schoorstenen en in rookkanalen.
Vocht bevriest bij lage temperaturen in de winter in de winter en zet uit bij zomers weer. Hierdoor kunnen vrij eenvoudig scheuren ontstaan in het rookkanaal. Dit kan leiden tot grote problemen en zelfs brand- en verstikkings-gevaar. En dan spreken we nog niet over de kosten die dit te weeg kan brengen. Een groot gedeelte van deze problemen zijn te voorkomen door het plaatsen van een zogenaamde regenkap bovenop de schoorsteen.

Boldraadrooster

Een bodraadrooster beschermd tegen vogels (nestelen) en bladeren in u kanaal.

Materiaal: gegalvaniseerd staal


Tregakap

Functie:
- Wordt primair gebruikt voor rookgasafvoer
- Zorgt voor enige 'trek' in het afvoerkanaal
- Zorgt ervoor dat vrijwel geen regenwater en bladeren in het   afvoerkanaal komt
- Beschermd tegen het nestelen van vogels

Geschikt voor rookgasafvoer van:
- Open verbrandingstoestellen
- VR ketel-systemen
- Alle gasaansluitingen


Firemaster®

- Coating
- Vogelgaas
- Veegluik
- Plaatmateriaal van Zincor 1mm dik
- Afgewerkt met RVS blindklinknagels
- Vonkenvanger als extra leverbaar


Unieke resultaten met Firemaster®
Stookproblemen...? Een aantal van de meest gehoorde klachten bij schoorsteenkanalen is een slechte trek. Dat kan bijvoorbeeld komen door veel valwinden en winddruk op een uitmonding-gebied. Maar ook regeninslag en rookgasterugslag kunnen het plezier dat u van uw haard hebt ondermijnen. De nieuwe Firemaster® schoorsteenkap geeft een oplossing voor deze en andere problemen. Onbezorgder stoken dan ooit dus!

Zo komt uw openhaard van het roken af!
Door eenvoudig de Firemaster®-kap te monteren, komt uw openhaard mooi van het roken af. Uw schoorsteen trekt als nooit tevoren. De kiene kapconstructie zuigt middels het vacuümprincipe alle rook uit het kanaal, ongeacht de windrichting. De Firemaster®-kap vereist geen onderhoud. Vlot en simpel wordt de schoorsteenkap door uzelf of door ons gemonteerd.Rotormaster®

Waarom een Rotormaster?
De Rotormaster is een windgedreven schoorsteenkap met hoge prestaties. De roterende turbine zorgt voor afzuiging van lucht en rookgassen. Uitermate geschikt voor openhaarden, houtkachels en allesbranders. De schoorsteenkap wekt een onderdruk op in de schoorsteen. Mede hierdoor wordt ook terugslag verhindert.

De Rotormaster is getest van - 20 graden Celsius t/m +200 graden Celsius. Uw schoorsteenkanaal wordt beschermt tegen regeninslag. Deze schoorsteenkap is een RVS constructie met een gegoten aluminium voet. De Rotormaster is te plaatsen op kanalen van 80-250mm ø.


Combimaster®

-
Coating
- Vogelgaas
- Veegluik
- Plaatmateriaal van Zincor 1mm dik
- Afgewerkt met RVS blindklinknagels

Waarom een Combimaster?®

Een Combimaster is bedoeld voor het plaatsten op ontluchtings- en ventilatiekanalen. Deze kan worden toegepast op gas gestookte toestellen, dit kan de levensduur echter wel verkorten i.v.m. agressieve stoffen in de rookuitstoot. Daarom is een Combimaster in r.v.s. uitvoering de oplossing.

De Combimaster is niet geschikt voor openhaarden,
houtkachels, of allesbranders, hiervoor adviseren wij de Firemaster of Rotormaster.

Een Combimaster houdt regeninslag uit uw schoorsteen. Regeninslag kan in verloop van tijd voor veel overlast zorgen, denk maar eens aan natte plekken die door de muur heen komen, cement dat los begint te raken, hagelinslag en ga zo maar door. Met de nieuwe Combimaster® voorkomt u deze overlast, want voorkomen is goedkoper dan genezen.

Ook vogelnesten en andere verstoppingen zijn veel gehoorde klachten over schoorsteenkanalen. Klachten als stank in de badkamer, een afzuigkap die verstopt is en een toilet die zijn luchtjes niet kwijt kan. Soms kan het probleem opgelost worden door het nest te verwijderen of moeten er stenen uit de muur gehakt worden. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen, want met de nieuwe Combimaster® maakt een vogel geen schijn van kans.

Regenkappen roesten vast, kraaienkappen verliezen hun veerkracht en zijn regelmatig aan vervanging toe, wat door de schoorsteenveger ook niet altijd in dank wordt afgenomen. Maar de Combimaster die universeel van bevestiging is en een veegluik heeft, hoeft daarom nooit meer van uw schoorsteen af. De onverwoestbare kap van uw schoorsteen is geen overbodige luxe, maar biedt garantie ter voorkoming van veel ongemak in de toekomst.

 
  © 2008 SVB-Europa
  Grasplant 58 - 5658 GS Eindhoven - Tel.: 040-292 61 51